top of page

Je spullen laten spreken zonder dat het te druk oogt

Een vraag die ik vaak krijg is hoe je het beste je spullen kunt tonen, zonder dat het te druk oogt. Laten we eerst voorop stellen dat wat voor de één te druk is, voor de ander niet het geval hoeft te zijn. Toch zijn er een aantal richtlijnen die je kunt aanhouden om zelf het experiment aan te gaan. Lees je hieronder mee?


Vaak voel ik intuïtief aan wat de beste opties zijn voor mijn klanten. Toch blijft het belangrijk om zelf aan de slag te gaan, zodat je zelf leert kijken en voelen. Dit proces vind ik nog belangrijker, dan het resultaat. Ik wil dat mensen (weer) van hun spullen leren houden, met zorg leren tentoonstellen en de waarde van hun bezittingen gaan inzien. PS: Meer informatie over het project op de afbeelding. Klik hier.


In mijn ogen is het heel belangrijk dat je jouw unieke persoonlijkheid in je woning laat zien. Jouw dierbare spullen vertellen jouw verhaal, dus schroom niet om ze aan de wereld te laten zien. Het is fijn om jezelf te omringen met de spullen waar je van houdt. Je spullen (met emotionele waarde) verdienen een mooi plaatsje. En dit doe je niet door ze in een kast te 'bewaren', maar door ze te laten zien. Het stylen van die spullen en het in balans brengen van je ruimte is een kwestie van trial and error. Door veel te doen en het experiment aan te gaan ga je leren zien en voelen wat bij jou past. Je zet spullen neer, kijkt van een afstandje, haalt iets weg, voegt iets toe, totdat jij tevreden bent. Ik wil je graag een aantal richtlijnen geven, zodat je zelf aan de slag kunt.


- Maak gebruik van een kleurenpalet. Een vast kleurenpalet zorgt voor uniformiteit en dat het rustig oogt. Zorg voor herhaling in de gekozen kleuren en voilà!


- Groepeer. Maak groepjes van bepaalde spullen. Het liefst in oneven getalen en geen setjes. Zo blijft het speels, maar oogt het niet te druk.

- Zorg voor hoogteverschillen. Hoogteverschillen zorgen voor een mooie compositie en dat het geheel niet te plat wordt. Als je allemaal items van dezelfde hoogte bij elkaar zet, wordt het snel teveel van het goede.


- Zorg voor een focal point. Door gebruik te maken van een focal point, oftewel een eyecather, kun je met gemak je andere items eromheen 'bouwen'. Je kunt hiermee spelen totdat je compositie in balans is.


Wil je meer weten over dit onderwerp?

Of wil je een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek inplannen? Druk op de button hieronder.






bottom of page