top of page

Het inspiratiepakket als startpunt van jouw nieuwe interieur

Mijn interieuradvies wordt gebundeld in een inspiratiepakket. Het inspiratiepakket fungeert als startpunt voor de uitvoer van jouw interieurplannen.

Om meer inzicht te geven in de inhoud hiervan is deze blog geschreven.


Het interieur inspiratiepakket is hét startpunt voor het met enthousiasme en plezier uitvoeren van jouw interieurplannen.


Mijn werkwijze


Een algemene beschrijving van mijn werkwijze staat op de pagina 'Interieuradvies'.


In het kort bestaat het uit 4 stappen:


1. Informatie verzamelen.

2. Informatie delen: Adviesrapport (advies op basis van de verzamelde informatie en persoonlijk profiel) en happy home methode als naslagwerk.

3. Vertaling naar het interieurontwerp: Het interieur inspiratiepakket.

4. Begeleiding bij het uitvoeren van de plannen.


Wil je meer de diepte in? Lees hieronder meer over de volgende onderwerpen:

Hier kun je lezen hoe ik een persoonlijk profiel maak en dit vertaal naar een interieurontwerp.

Aan de hand van een voorbeeldproject (de kamer van mijn dochter) geef ik een inkijkje in het proces van vooronderzoek tot realisatie in drie stappen: het verzamelen van informatie, de vertaalslag naar een ontwerp en de uitvoer van het ontwerp.


In deze blog neem ik je mee in de inhoud van het inspiratiepakket. Het inspiratiepakket is het startpunt van de uitvoer van jouw interieurplannen. Het bevat alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met het waarmaken van jouw interieurdromen.Het inspiratiepakket


Ik heb het inspiratiepakket in het leven geroepen om een praktisch plan aan te bieden met ruimte voor eigen inbreng. En waarom? Ik vind het belangrijk dat je iets tastbaars in handen krijgt waar je meteen mee aan de slag kunt (dus geen vage moodboard of alleen maar advies). Ik ben ook niet voor een vastomlijnd advies dat helemaal tot in de puntjes uitgevoerd dient te worden. Ik ben voor interieuradvies met een duidelijk startpunt waarin je onder mijn begeleiding je eigen keuzes kunt maken.


Het inspiratiepakket bestaat uit de volgende onderdelen:

- 3D-inspiratietekening van de ruimte

- Toelichting ontwerp- en kleurenkeuzes, tips en adviezen gebaseerd op het adviesrapport en specifieke wensen van de klant.

- Afbeeldingen van de artikelen in de inspiratietekening en toelichting.

- Kleurstalen inclusief verschillende nuances.

- Indien van toepassing behangstalen.

- Winkel tips


Hieronder volgt een uitgebreide toelichting per onderdeel:


3D-inspiratietekening


De 3D-inspiratietekening is het ontwerp van de ruimte gezien vanuit verschillende standpunten en de plattegrond. De tekening kan worden gebruikt ter inspiratie voor de inrichting van de ruimte. Hierbij gaat het vooral om de sfeer, verhouding en indeling. In principe kan het plan bijna één op één worden uitgevoerd als de klant het wilt, maar ik geef iemand graag de ruimte om ook in dit stadium zelf te bepalen waar ze voor gaan. Indien nodig laat ik verschillende opties zien.


Wat ik altijd verwerk in de tekening:

- Zoveel mogelijk de items / meubels die moeten blijven.

- Fijne routing

- Goede verlichting (een apart verlichtingsplan is dus niet nodig!)

- Kleur (geen apart kleurplan nodig, alles inbegrepen!)

- Planten

- Kunst

- Jouw unieke persoonlijkheid en wensen!


Interieurontwerp voor een kantoorruimte: 3D-inspiratietekening, kleurstalen en plattegrond


Toelichting


Bij de 3D-inspiratietekening hoort een uitgebreide toelichting van de ontwerp- en kleurenkeuzes. Ook andere tips en adviezen gericht op het ontwerp worden opgenomen. In bovenstaand ontwerp kreeg de klant ook akoestisch advies. Evenals tips voor de aanschaf van het boomstambureau, schilderwerk in industriële panden en wandkasten op maat. De extra informatie verschilt per project, maar ik zorg ervoor dat de klant alle informatie in handen heeft om te kunnen starten.


Extra advies en tips gericht op de wensen van de klant


Artikelen


In het inspiratiepakket wordt een lijst toegevoegd met de afbeeldingen van de artikelen in de tekening inclusief het formaat. Op deze manier kan de klant op zoek gaan naar de gewenste artikelen binnen eigen budget. Via Google (Google lens bijv.) kan worden gezocht naar soortgelijke exemplaren of ik kan een shoppinglijst maken voor de klant als extra bij te boeken dienst. Bij fysieke winkels op zoek gaan naar artikelen is natuurlijk ook een optie. Ik denk graag mee als iemand op zoek is naar iets specifieks.


Lijst met artikelen, formaat en toelichting


Wil je de vertaling zien van de tekening naar de praktijk? Kijk hier. Zo krijg je een goede indruk van hoe de inspiratietekening in 'het echt' eruit kan komen te zien.


Kleurstalen (indien nodig behangstalen)


Omdat ik het belangrijk vind dat de klant kennismaakt met kleur en zelf gaat leren kijken naar de verschillende nuances die er bestaan, zorg ik ervoor dat er verschillende kleurstalen worden toegevoegd aan het pakket. De gekozen kleuren staan 'redelijk' vast. Dit wordt uitgebreid besproken met de klant en als de klant tevreden is gaan we voor een vast aantal kleuren. Ik vind het namelijk belangrijk dat ik een praktisch plan aanreik en het kiezen van kleur kan een behoorlijke onderneming zijn. Binnen de gekozen kaders kunnen er definitieve keuzes worden gemaakt. Ook hierin begeleid ik de klant met tips en adviezen, want het is ook belangrijk om rekening te houden met lichtinval en ondergrond. Maar ook over de soorten verf (natuurlijk / niet natuurlijk / merken / mat / glans etc.) en schilderwerk adviseer ik graag. Een leerzame reis in de wereld van kleur en schilderwerk. De kern van mijn werk: mensen iets leren, zodat ze de kennis altijd in kunnen blijven zetten.


PS: Advies over andere materialen, zoals vloeren, raambekleding etc. kan als extra dienst worden geboekt.Winkel tips


Ik heb een lijstje samengesteld met betaalbare winkels, winkels voor bijzondere items, aanbieders van kunst en mooie vloerkleden. Dit is een algemene lijst. Omdat iedere klant een eigen smaak heeft en op zoek is naar bepaalde items, denk ik graag mee. Met mijn jarenlange ervaring in de interieurbranche ken ik veel leuke winkels en makers.


Meer


Iets wat niet letterlijk wordt toegevoegd aan het pakket, maar waar ik wel over bezit is een groot netwerk in de interieurbranche. Van meubelmakers tot schilders, makers en ontwerpers. Ik kijk en denk graag mee om iemand zo goed mogelijk op weg te helpen.


Enthousiast geworden?


Heb je het idee dat dit toffe pakket iets voor je kan zijn? Nergens ga je zoveel waardevolle informatie krijgen tijdens het afnemen van een interieuradvies. Mijn adviezen gaan verder dan het mooie plaatje :)

Spreekt mijn werkwijze je aan? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. Druk op de button hieronder.Comments


bottom of page