top of page

De happy home methode

Een 'happy home' creëren voor mijn klanten is mijn doel. En waarom noem ik het zo? Omdat ik geloof dat jij en je woning sterk met elkaar in verbinding staan en elkaar beïnvloeden. Altijd. Een happy home betekent automatisch happy bewoners.


Dat wil jij toch ook? Een woning die jou ondersteunt. Ruimtes die bij jou (en je gezin, tribe, huisgenoten) passen. Een woning waar je kunt ontspannen, jezelf kunt zijn, kunt creëren, kunt werken, kunt genieten. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. En daar kom ik om de hoek kijken. Ik ben hier om te helpen. Ik ga de diepte in met de bewoners en breng in kaart welke aanpassingen er getroffen kunnen worden om hun woning om te toveren tot een 'happy home', oftewel een woning met een fijne sfeer en positieve uitstraling.Situatie thuiskantoor vóór en na het advies. De 'happy home methode' is een eenvoudige en praktische methode die altijd ingezet kan worden om aanpassingen te treffen in je woning. Bij al mijn adviezen neem ik deze stappen in acht, zo ook bij dit advies. Je kunt niet bouwen op oude energie. Een hele andere sfeer is gecreëerd.


Naast mijn diepgaande vragenlijst en bezoek op locatie, maak ik gebruik van de 'happy home methode'. Deze bestaat uit drie cruciale stappen: 1. Opruimen en reinigen, 2. Inrichten, 3. Sfeer creëren. Deze drie stappen worden bij al mijn adviezen gebruikt. Klanten krijgen de methode als naslagwerk om het op eigen tempo uit te kunnen voeren. Ik raad het jou ook aan om deze volgorde aan te houden als je iets aan wilt pakken in je woning.


1. Oud eruit, nieuw erin:

Energie is ook 'oude energie' en het is belangrijk om jezelf daar eerst van te ontdoen, voordat je iets nieuws gaat 'bouwen'. Een goede opruimbeurt en reiniging van de ruimte is belangrijk om met een schone lei te beginnen.


2. Inrichten:

Bij het inrichten van een ruimte is het van belang dat je begint met een visie en doel. Hoe voelt het nu en waar wil je naartoe? Daarnaast zijn de indeling en ruimtelijke flow essentieel. De ruimte moet jouw dagelijkse routine ondersteunen en je moet je er vrijelijk in kunnen voortbewegen.


3: Sfeer creëren:

Als laatst wordt de ruimte aangekleed en sfeer gecreëerd. De ruimte wordt in dit stadium volledig in balans gebracht. Hier wordt rekening gehouden met licht (natuurlijk en kunst), kleuren, materialen en sfeermakers.

Heb je interesse in mijn adviezen? Wil je meer weten over de 'happy home methode' of heb je andere vragen? Neem gerust contact op. Lijkt me leuk om je beter te leren kennen!


Comments


bottom of page