top of page

Voorbeeldproject:
van vooronderzoek tot realisatie

Om meer inzicht te verschaffen in mijn werkwijze kun je hier alles lezen over het proces van vooronderzoek tot realisatie. Volg hier de 3 stappen. 

1. We gaan de diepte in. 

Bij deze eerste stap draait het om het verzamelen van zowel persoonlijke als praktische informatie (m.b.t. de ruimte). Ik maak gebruik van een uitgebreide vragenlijst om je beter te leren kennen. Dit i.c.m. een bezoek op locatie / video call vormen de basis van het vooronderzoek. 

Alle informatie wordt verwerkt in het adviesrapport. 

Het adviesrapport is een verslag van de verzamelde informatie en jouw persoonlijke profiel inclusief de kleuren- en materialen die het beste bij jou aansluiten. Naast het adviesrapport ontvang je de 'happy home methode' als naslagwerk. Hierin staan de stappen om je woning energetisch aan te pakken uitgelegd: 1. Opruimen / reinigen 2. Inrichten 3. Sfeer creëren. 

 

2. Ontwerp. Ik maak een vertaling van bovenstaande informatie naar de inspiratietekening.

Ik ga aan de slag met de inspiratietekening. Via e-mail ontvang je verschillende perspectieven van de 3D- inspiratietekening en een uitgebreide toelichting m.b.t. de ontwerp- en kleurkeuzes. 

Als alles naar wens is ga ik jouw persoonlijke inspiratiepakket samenstellen. Via de post krijg je een mooi pakket met daarin: De inspiratietekening, plattegrond, kleurstalen (inclusief nuances om je eigen keuzes te kunnen maken) en eventueel behangstalen. 

 

Via e-mail ontvang je een lijst met de toegevoegde artikelen en hun formaat.

 

Emilias kamer 1_edited.jpg

3. Realisatie. Onder mijn begeleiding ga je het plan uitvoeren. 

Je gaat aan de slag met de 'happy home methode' en de uitvoer van de plannen. Dit alles onder mijn begeleiding, zodat je al je vragen kunt stellen. Onderstaande fases kunnen in praktijk afwijken. 

Fase 1: Klussen, schilderwerk, behangen etc.

Fase 2: Eventueel aanschaf van nieuwe spullen.

De aanschaf kan aan de hand van de geleverde lijst. Je kunt zoeken naar soortgelijke artikelen binnen je eigen budget. Ik geef je hierbij tips en adviezen en lever een lijst met winkels als hier interesse voor is. 

Ik neem bestaande spullen die moeten blijven mee in de sfeertekening. De artikelen kunnen iets afwijken, maar altijd in dezelfde sfeer.

 

Fase 3: Opruimen en reinigen, inrichten en als laatst sfeer creëren. 

De vertaling van sfeertekening naar praktijk:

Zoals je hieronder kunt zien wijken de aangeschafte artikelen af van de sfeertekening, maar passen ze perfect in de beoogde sfeer. Bij dit proces gaat het niet om een één op één vertaling van de tekening naar praktijk, maar om jouw eigen zoektocht. Er is volop ruimte voor eigen inbreng. Zo ook met de kleuren. Je krijgt vele nuances, zodat je zelf ermee kunt gaan spelen en kijken wat écht bij je past. 

 

IMG_20220830_123635_880.jpg

Fase 1

Fase 2

Fase 3

Laten we samenwerken. Boek een gratis kennismaking.

bottom of page