top of page

Als je woning een spiegel is, wat zegt het over jou?

Je woning vertelt veel over jou en hoe je in het leven staat. Als je nou eens kritisch om je heen kijkt? Wat zegt het over jou?


Vaak voel ik intuïtief aan wat de beste opties zijn voor mijn klanten. Toch blijft het belangrijk om zelf aan de slag te gaan en kritisch te kijken naar hun leefomgeving. PS: Meer informatie over het project op de afbeelding. Klik hier.


In mijn werk kan ik veel te weten komen over mijn klant(en) door naar hun woning te kijken. Het vertelt me of ze goed in hun vel zitten, of ze ruimte durven in te nemen, of ze goed voor zichzelf zorgen, of ze zichzelf accepteren en nog veel meer. Dit is iets wat jij ook kunt doen. Kritisch en met een open blik naar je leefomgeving kijken en zien / voelen wat het je vertelt. Een mooie oefening om erachter te komen wat er zich in je binnenwereld afspeelt.


Is het rommelig of opgeruimd?

Is het schoon en fris?

Heb je een plek om jezelf terug te kunnen trekken?

Geniet je van het 'verzorgen' en 'zorgen' voor je woning of voelt het als een moetje.

Ga je met aandacht om met je spullen?

Staan er kapotte items of dode planten?

Voel je je opgewekt of moe als je de deur inloopt?

Ben je liever uit dan thuis?

Vind je het fijn om mensen uit te nodigen of niet?


En zo zijn er allerlei vragen die je kunt stellen om even in te checken bij jezelf. Je kunt 'gewoon' door je woning lopen en kijken wat er in je opkomt. Schrijf alles op en probeer daarna een rode draad te ontdekken (vaak is er een thema dat eruit springt).


Misschien zijn er maar een paar kleine dingen waar je tegenaan loopt, maar het kan ook zijn dat er lastigere issues zijn. Het mooie is dat jouw leefomgeving er voor je wilt zijn. Je kunt op eigen tempo en in je eigen veilige omgeving het experiment aangaan en kijken wat aanpassingen in je woning met je gemoedstoestand doen.


Hoofd, lichaam, ziel en leefomgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Belangrijk om te weten is dat je op al deze fronten hulp kunt inschakelen.

Mocht het zijn dat je begeleiding nodig hebt om aanpassingen te treffen in je woning, dan sta ik graag voor je klaar!


Wil je meer weten over dit onderwerp?

Of wil je een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek inplannen? Druk op de button hieronder.


Comments


bottom of page