top of page

Video: Waarom je niet klakkeloos iets uit andermans interieur moet overnemen.

Iets moois gezien bij iemand thuis? Een tof plaatje gespot op Instagram? Inspiratie opdoen is GOUD! Maar pas op met het letterlijk overnemen van een onderdeel uit andermans interieur.In deze korte video geef ik uitleg over waarom je niet klakkeloos iets moet overnemen uit een ander interieur.


Inspiratie opdoen is goud! Ik vind het heerlijk om geïnspireerd te raken door kleurrijke interieurs van over de hele wereld. Ook hou ik erg van eigenzinnige ruimtes die tot de verbeelding spreken. Ik laat me graag onderdompelen in andere levens en andere manieren van wonen. Maar als het op mijn eigen inrichting aankomt, trek ik altijd mijn eigen plan. Ik heb door de jaren heen zo vaak meegemaakt dat mensen een element uit een ander interieur geweldig vonden, het in hun interieur verwerkten en dat het uiteindelijk tegenviel. Een bepaalde kleur op de wand, dat ene behangetje, die bank....

En....ooh nee, bij mij pakt het anders uit :(


Waarom is dat?

 

Je ziet een mooi plaatje wat één geheel is, het klopt. Als je precies hetzelfde effect wilt hebben, dan zul je dus één op één het plaatje bij jou neer moeten zetten (of in ieder geval dezelfde sfeer). Iets wat ik sowieso af raad, want een kopie wordt nooit eigen!


Een specifieke kleur kan er heel anders uitzien op jouw wand. Kleuren kunnen anders ogen door lichtinval en ondergrond. En niet te vergeten de andere kleuren in je ruimte.  Zo ook met behang. De kleuren kunnen anders uitpakken in jouw ruimte. Het heeft ook alles te maken met de setting. Als je behang ziet in een uitgesproken ruimte met bijpassende kleuren op de wand, karakteristieke lambrisering en dito meubels, zal het altijd tegenvallen als je er één wand mee behangt. 


Sommige woningen en ruimtes hebben nou eenmaal wat meer authentieke details en karakter, dan de ander. Dit zul je niet makkelijk kunnen nabootsen, als je in een modernere woning leeft. Wat overigens helemaal niet erg is, maar kijk liever naar wat jouw woning uniek maakt en zet deze pluspunten kracht bij. 


Doe dus lekker veel inspiratie op (ook buiten interieurs om), kijk naar waar JOUW hartje sneller van gaat kloppen en maak een totaalplan voor JOUW ruimte. Kun je alsnog dat ene behangetje wat je hebt gezien implementeren, maar wel als je er goed over na hebt gedacht en gezien hebt dat het gaat passen binnen JOUW plan. 


Heel veel succes!


Wil je meer weten over dit onderwerp, heb je vragen of interesse in een samenwerking?

Druk op de button hieronder.Comments


bottom of page