top of page

Video: Stop met brandjes blussen!

Wat ik veel tegenkom in mijn werk is dat er aanpassingen getroffen worden in het interieur die helaas geen oplossing bieden. Je past het toe, maar het klopt nog steeds niet. Hoe komt dit toch?
In deze korte video geef ik uitleg over waarom een relatief kleine aanpassing in het interieur niet leidt tot het gewenste resultaat.


Veel mensen waar ik mee samenwerk komen bij mij terecht, omdat ze allerlei ad hoc aanpassingen hebben getroffen in hun interieur (wat ze al veel tijd en geld heeft gekost), maar nog steeds niet tevreden zijn. Brandjes blussen noem ik het. Erg zonde! Maar hoe komt het eigenlijk?


Het antwoord ligt in het maken van een goed plan. Een gedegen plan waarin je je hele ruimte meeneemt. Ga dus niet voor de 'snelle' en vaak niet geschikte oplossing en neem de tijd om een totaalconcept te maken.


Hieronder geef ik een aantal tips om je plan te maken:


Kijk kritisch naar je hele ruimte en probeer erachter te komen waar de pijnpunten liggen. Neem alle onderdelen mee, zoals: de indeling, verlichting, kleuren, materialen, meubels en accessoires. Vergeet de 'vaste onderdelen' niet, de items die niet weg mogen of kunnen. Dit kan van alles zijn. Van een opvallend behangetje, een prominente keuken of de tafel van je oma.


Stel jezelf de volgende vragen:

Voldoet de ruimte nog aan mijn behoeftes?

Hoe gebruik ik de ruimte op dit moment? Is het passend?

Voelt de ruimte goed voor me? En zo nee, waar ligt het aan?

Loop letterlijk door de ruimte en neem alles in je op.


Als je dit helder hebt kun je kijken naar waar je naartoe wilt. Welke aanpassingen kun je treffen om de punten aan te pakken. Schrijf achter elk punt een (voor jou) geschikte oplossing, rekening houdend met je budget, tijd en kluservaring. Probeer de zaken waar je blij mee bent de accentueren en alles waar je minder blij mee bent te upgraden of te vervangen. Maak een prioriteitenlijstje en werk je plan stap voor stap af. Je zult zien dat dit veel rust geeft en je zult nooit meer een impuls aankoop doen of in het wilde weg wandjes gaan schilderen. Klinkt goed toch?


Wil je meer weten over dit onderwerp, heb je vragen of interesse in een samenwerking?

Druk op de button hieronder.ความคิดเห็น


bottom of page