top of page

Persoonlijke ontwikkeling vs. je woning

Ik ken veel mensen in mijn omgeving, waaronder ikzelf, die met persoonlijke ontwikkeling bezig zijn. Ik vind het een mooi tendens dat steeds meer mensen bereid zijn om aan zichzelf te werken. Om te helen, om een beter beeld van zichzelf te krijgen, maar ook om bijv. lichamelijk sterker en vitaler te worden.


Intuïtief schilderde ik de wanden van onze woning dieppaars. Precies op het moment dat we spiritualiteit in onze levens (weer) mochten verwelkomen. Paars staat voor spiritualiteit, transformatie en intuïtie. Het perfecte voorbeeld van een leefomgeving die de behoeftes van bewoners op een positieve wijze ondersteunt.Heb jij er weleens bij stilgestaan dat je woning je kan ondersteunen bij jouw persoonlijke ontwikkeling? Maar net zo goed ook kan tegenwerken? Ik denk dat er naar de juiste balans gezocht moet worden om goede resultaten te kunnen boeken. Want hoe kun je optimaal functioneren als je iedere dag weer dezelfde negatieve signalen uit je leefomgeving ontvangt?


Dag in, dag uit.


Al die rommel die je chagrijnig maakt en op je weegt.

Schoenen waar je iedere dag over struikelt.

Dode planten om je heen.

Stapels post overal.

Kapotte spullen.

Onvoldoende licht.

Een koelkast vol ongezonde producten.

Geen plek om je terug te trekken.

Geen plek voor je hobby's.

Een niet inspirerende, onderuitgezakt in een keukenstoel, werkplek.

Spullen waar je slechte herinneringen aan hebt.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over kleuren en materialen die je op een negatieve wijze kunnen beïnvloeden. Soms heb je niet eens door hoe impactvol je leefomgeving is. Het gaat hierbij niet om goed of fout, maar om bewustwording. Zodat je aanpassingen kunt treffen om je leven op een positieve wijze te beïnvloeden.


Wil je dat ik een keer vrijblijvend met je meekijk? Neem contact met me op.

Ik help je graag verder.Comments


bottom of page