top of page

Je slaapkamer als rustige oase

De slaapkamer is één van de belangrijkste ruimtes in je woning. Het is een plaats om tot jezelf te kunnen komen. Om op te laden, uit te rusten en ontspannen door het leven te gaan.


De slaapkamer is een plaats om je terug te trekken en uit te rusten. Met mijn werk als energetisch interieurstylist adviseer ik mensen om alles wat niet te maken heeft met rust en sereniteit uit de slaapkamer te halen, want ook als je slaapt, word je beïnvloed.


Ik neem deze basistips altijd mee in mijn interieuradviezen. Mijn werkwijze gaat verder dan het mooie plaatje.


Ik zal een aantal tips geven om je slaapkamer vanuit energetisch oogpunt in te richten:


- Wijs geen andere functie aan de slaapkamer toe, zoals een werkplek. Werken betekent actieve energie en dat is geen goede match met de rust die je wilt creëren.

- Hou het ten alle tijde opgeruimd, dus geen stapels kleding en andere rommel. Je beeld moet zo rustig mogelijk zijn.


- Een ander belangrijk punt is verlichting. Niet te fel, ga voor sfeerverlichting en eventueel een leeslampje. En hou rekening met de manier waarop je het beste slaapt. Als je licht slaapt is het beter om alle prikkels van buiten te elimineren, door bijv. verduisterende gordijnen. Ik raad je dan wel aan om bijv. van een wake up light te gebruiken om rustig wakker te kunnen worden.


- Elektronica (computers, tablets, telefoons, tv) in de slaapkamer zijn wat mij betreft een grote no go. Het straalt altijd energie uit (ook als je slaapt) en zorgt voor onrust. Je kunt minder makkelijk in slaap komen, bent afgeleid en voor je liefdesleven is het ook niet van toegevoegde waarde.


- Als je slecht slaapt is het ook zaak om te kijken naar spiegels in de slaapkamer. Deze reflecteren en zorgen dus voor actieve energie.


- Planten in de slaapkamer kunnen gevoelige mensen beïnvloeden met hun actieve energie.


- Kunst is wat mij betreft altijd een goed idee! Als je kunst hebt in de slaapkamer is het goed om rekening te houden met de afbeelding. Rustige afbeeldingen, landschappen en natuur zijn de beste opties.


- Als laatste punt is het goed om rekening te houden met het kleurgebruik in de slaapkamer.


Meer zien van dit ontwerp of andere slaapkamers? Kijk op de portfoliopagina.


Als je met energie aan de slag wilt in je woning, is het zaak om te experimenteren en te blijven voelen, om te kijken waar je het beste op reageert.


Heb je interesse om samen te werken? Heb je vragen naar aanleiding van dit stuk of wil je meer weten over mijn werkwijze? Klik hieronder.

Comments


bottom of page