top of page

Ik geloof in de kracht van een opgeruimd huis

Ik geloof in de kracht van een opgeruimd huis...

Waar rommel gemaakt mag worden!


Eigenlijk wil iedereen wel een opgeruimd huis. Een huis waar alles een vast plaats heeft, waar iedereen weet waar alles staat (zodat iedereen een steentje bijdraagt), waar de kasten niet uitpuilen, waar je niet je nek breekt over de schoenen in de hal, waar deuren 'normaal' open kunnen.


Een gestructureerde woning creëer je door te zorgen voor voldoende opbergplaats, efficiënt gebruik van de ruimte en niet te vergeten: liefde en aandacht. Door liefde te stoppen in je woning en met aandacht je ruimtes in te richten zul je er ook beter voor zorgen. Foto 1: situatie vóór, Foto 2: ontwerp voor een positieve werkomgeving


Ik adviseer mijn klanten om, voordat ze gaan 'bouwen', kritisch te kijken naar hun bezittingen. Je kunt niet iets duurzaams neerzetten, als je je niet ontdoet van alles wat jou niet meer dient. Overtollige spullen en rommel wegen op je. Het zorgt voor stress, irritatie. Ik heb zelfs een keer een onderzoek gezien waarin werd geconcludeerd dat rommel PTSS kan veroorzaken. Het is dus echt een probleem. Bij de meeste klanten waar ik kom, is dit ook een issue. Heel begrijpelijk met een druk (gezins)leven. Het stapelt op door tijdgebrek en op een gegeven moment is de berg zo hoog, dat het steeds lastiger wordt om het aan te pakken.


En nee, ik ben niet voor een steriele leefomgeving, waar alles strak in het gareel moet blijven. Juist niet! Er moet ook geleefd worden, rommel gemaakt kunnen worden, gespeeld, gewerkt kunnen worden. Maar wel waar de basis klopt, mét voldoende opbergruimte en alleen maar spullen waar je echt blij van wordt.


Ik ben dankbaar dat ik kan fungeren als een stok achter de deur. Ik neem je stap voor stap mee. Met een vaste methode, waarin alle ruimte is voor eigen input. Je weet zelf heel goed wat er moet gebeuren, maar met mijn begeleiding ga je ook echt DOEN.


Interesse in mijn werk?

Neem contact met me op om een vrijblijvend gesprek in te plannen.Коментарі


bottom of page