top of page

Sfeer creëren doe je zo!

De laatste stap van mijn 'happy home methode' is het creëren van sfeer in een ruimte. Je kunt een ruimte op een goede manier inrichten (niet te kleine meubels, fijne routing, praktisch en mooi), maar het betekent niet dat het dan al in balans is en goed voelt. Er bestaat nog één belangrijke stap die gezet dient te worden. Het is nét dat beetje extra aandacht en liefde om alles in harmonie te brengen. Je gaat d.m.v. van een aantal richtlijnen 'sfeer creëren' in ruimte. Lees je mee?


Deze kamer is ontworpen voor een avontuurlijke jongen. Ook hierin zijn alle onderdelen meegenomen om de kamer in balans te brengen. Zie de afbeeldingen hieronder. Wil je meer informatie over het project? Klik hier.


Licht / verlichting

- Natuurlijk licht blijft het belangrijkste soort licht. Laat zoveel mogelijk binnenstromen.

- Het is belangrijk om te kijken naar de verschillende functies die jouw kamer heeft en daar de verschillende soorten lichtbronnen op aan te passen. Bij een bureau heb je ander soort licht nodig, dan boven een eettafel bijv.

- Maak gebruik van allerlei soorten lichtbronnen, zoals: hanglampen, staande lampen, tafellampen etc. Op deze manier krijg je een gedegen lichtplan i.p.v. bijv. alleen maar licht wat van bovenaf schijnt (is ook niet zo charmant )

- Maak gebruik van dimbaar licht. Zo creëer je altijd de juiste sfeer.

In deze kamer is gebruik gemaakt van verschillende lichtbronnen die allemaal hun eigen functie hebben. Verdeel je kamer in zones en pas je verlichting daarop aan.


Kleuren en materialen

- Ga de diepte in om te kijken wat echt bij je past. Verzamel wat je interessant en mooi vindt en ga ermee aan de slag. Tip: Doe inspiratie op op 'niet-gebruikelijke' plaatsen.

- Maak gebruik van verschillende soorten (hard en zacht, koud en warm) materialen om de ruimte dynamisch te houden.

- Het kiezen van kleuren kan een zoektocht zijn. Ik zou altijd gaan voor iets wat jou aanspreekt (ongeacht trends)! Wees niet bang om te experimenteren en speel vooral niet op safe. Haal altijd wel stalen in huis om te kijken wat de kleuren doen in jouw ruimte.

Kleuren en materialen zijn heel persoonlijk. De kleuren en materialen van deze kamer passen precies bij de functie van de kamer en de unieke persoonlijkheid van de eigenaar. Er is hier gekozen voor serene, maar stoere kleuren en stevige warme materialen.


Sfeermakers

Kies sfeermakers waar je blij van wordt! kunst, planten, bloemen, kristallen, kaarsen. Alle sfeermakers hebben hun eigen functie en betekenis. Waar sta jij voor open? Heb je ook al eens gedacht aan geur en muziek als sfeermaker om je ruimte in balans te brengen?

De sfeermakers maken de ruimte helemaal af. Van toffe accessoires, kunst aan de wand als mooie kleden om de zones af te bakenen. Met de sfeermakers zet je de puntjes op de i.


Ik kan hier nog veel meer over vertellen en het liefst werk ik 1 op 1 om je goed te kunnen begeleiden. Lijkt het je leuk om samen te werken? Druk op de button hieronder.


Comentarios


bottom of page