top of page

Dé woonstijl die je niet mag missen!

Welke woonstijl is uniek, duurzaam en gaat nooit uit de tijd? Een woonstijl die altijd in de mode is en altijd populair zal blijven?


Een glimp van een aantal projecten. Allemaal anders, allemaal uniek.


Het is een behoorlijk verwarrende tijd vind ik, als we het hebben over de inrichting en het stylen van onze leefruimtes / woningen. Enerzijds kun je veel inspiratie opdoen en anderzijds weet je niet wat je met al die informatie aan moet. 

We leven in een tijd waarin de ene na de andere trend zich snel opvolgt. Tv programma's waarin je keer op keer de visgraatvloer, stalen deur en Arte behang voorbij ziet komen, influencers die tegen betaling de zoveelste Ixxi plaatsen, huizen op Instagram die niet van elkaar te onderscheiden zijn....Je gaat je misschien afvragen of je ook niet zo'n stalen deur moet plaatsen of voor een terracotta kleurige wand moet gaan met matching Pampasgras boeket. Hoe meer je iets ziet, hoe meer je eraan gewend raakt. Het kan zelfs zo zijn dat je het voor jouw 'waarheid' in gaat zien. Dit is natuurlijk de hele clue van sales. Veel van hetzelfde laten zien en mensen gaan het vanzelf leuk vinden. Maar voor hoelang, denk ik dan. En hoeveel zelfvertrouwen krijg je als je niet je eigen ideeën een podium geeft? Als je klakkeloos iets overneemt, omdat een ander geld aan je wilt verdienen?


Mijn eigen woning, mijn casa colorida, een weerspiegeling van onze persoonlijkheden. Meer zien? Kijk hier.


Mijn advies is dan ook om altijd naar binnen te keren en op zelfonderzoek uit te gaan als je je eigen stijl wilt definiëren. Zoek het niet buiten jezelf. Pas als je goed weet waar jij voor staat en wat jouw eigen stijl is, zul je ruimtes kunnen creëren die passen als een jas. Maak er een mooie ontdekkingsreis van. Je kunt teruggrijpen naar het verleden, waar heb je fijne herinneringen aan? Je kunt kijken naar je garderobe voor kleuren en materialen, maar ook naar je meest geliefde vakantiebestemming, lievelingsfilm of zelfs muzieksmaak. Alles waar jij van houdt kun je vertalen naar een sfeer die je terug kunt laten komen in een ruimte(s).


Begrijp me niet verkeerd, een trend in je woning toepassen kan een leuke toevoeging zijn, maar laat het ook een toevoeging zijn. Iets wat je combineert met je persoonlijke en unieke mix. De meest persoonlijke stijlen zijn niet in één woord te vangen. Je moet het kunnen omschrijven zoals je je persoonlijkheid omschrijft:


Buitengewoon, zeldzaam en origineel.


Veel succes met het definiëren van je eigen stijl!

En mocht je me willen inschakelen om je hierbij te begeleiden, laat het me weten. Ik werk met speciaal ontwikkelde vragenlijst om dichtbij je eigen kern te komen. Neem contact op via onderstaande button.Commentaires


bottom of page